03.09.2015 5966

Okulumuz II. Abdulhamid'in Paşalarından Hacı Ali Paşa adındaki zat tarafından, bitişiğinde bulunan cami ile birlikte inşa edilmiştir. Giriş kapısındaki kitabeden anlaşıldığı üzere Rumi 1310, Miladi 1894 yılında tamamlanmıştır. İlk zamanlarda iki sınıflı mahalle mektebi, sonraları evkaf nezaretinin idaresinde iki sınıf daha eklenerek üç sınıflı bir Süleyman Mektebi haline dönüştürülmüştür. Bütün araştırmalara rağmen Hacı Ali Paşa'nın kabrinin nerede olduğu, ahvadının bulunup bulunmadığı öğrenilememiştir.

Cumhuriyetin ilanıyla (1923) okul Milli Eğitime intikal etmiş olup 1959 yılına kadar üç sınıf, üç öğretmen ve yüz küsur öğrenci ile faaliyet göstermiştir. Okulumuzun kuruluşuna ait Arap ve yeni harflerle yazılmış kitabesi giriş kapısının üstünde bulunmaktadır.

1960-1961 yıllarında halk ve ordu yardımıyla iki sınıf daha eklenerek beş sınıflı ve çift öğrenim yapan ilkokul durumuna getirilmiştir. 1983-1984 öğretim yılında büyük onarım geçirmiş ve iki sınıf daha ilave edilerek 6 sınıf, 2 idare odası ile öğretime devam edilmiştir. 1996-1997 öğretim yılında küçük onarım geçirmiş ve 1998-1999 öğretim yılında 8 yıllık ilköğretime dönüştürülmüştür. Ancak sınıf yetersizliğinden 6.7.8.sınıflar dört yıl süreyle Rami Atatürk İlköğretim Okulunda ayrılan sınıflar da öğrenimlerini sürdürmüşlerdir. 2002-2003 öğretim yılında bitişik cami bahçesine hayırsever bir vatandaş tarafından geçici ek iki derslik yapılarak okulumuza ilave dilmiştir. Okulumuz 2008-2009 yılında yeniden inşa edilmiştir. Dört odadan oluşan tarihi bina aslına uygun olarak yeniden yapılmıştır. Tarihi binanın yanına ayrıca 8 derslikten oluşan iki katlı bir bina inşa edilmiştir. Okulumuz şu an 8 derslikten ibarettir.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Ortaokula dönüşmüştür. Şu an Ortaokul olarak Eğitim Öğretime devam etmektedir.